2011©Studio Eigenzin

Mijn naam is Farida Nabibaks.

Na een tijdje de Kunstacademie in Suriname te hebben bezocht, ben ik in Nederland verder gegaan met dans. In Amsterdam heb ik de Scapino dansacademie bezocht, om daarna als moderne danseres aan de slag te gaan. Ook heb ik in de Surinaamse Musical Faya een hoofdrol gespeeld, die van het Hindoestaanse meisje, Indira, die verliefd wordt op de Creoolse jongen, Jori, een verboden liefde a la Romeo en Julia. Maar uiteindelijk begon het schildersbloed toch te kriebelen en ben steeds meer gaan tekenen en schilderen. Ik heb aanvullende cursussen en workshops gevolgd en ben nu al ruim 10 jaar bezig met het maken van muurschilderingen en portretten in opdracht. Mijn stijl is figuratief.
De onderwerpen die ik schilder worden altijd in overleg met de klant gemaakt.
Dit geeft mogelijkheden en een resultaat waar mensen echt achter kunnen staan.
Mijn werkwijze is als volgt: eerst hou ik een orienterend gesprek. Daarna doe ik research en maak ik één (of in sommige gevallen twee) ontwerp(en). Dit ontwerp wordt besproken met de klant. Daarna verwerk ik de aanpassingen die uit dit gesprek zijn voortgekomen. Als het ontwerp hierna is goedgekeurd, ga ik aan de gang, hetzij op een muur, hetzij op papier, doek, paneel, naar gelang de wens van de klant. Ook voor scholen die een project samen met de leerlingen willen is dit een optie. In dat geval kunnen we samen aan het ontwerp werken, waarbij mijn stem wel geldend is.


Prijzen:

Een ontwerp kost 150,- euro. Hier gaat heel veel tijd voor research in zitten en het kost mij de nodige tijd om het ontwerp of de ontwerpen te maken of desgewenst aan te passen.

Schilderen: 50,- euro per uur voor muurschilderingen, exclusief materiaalkosten.

Portretten: 350,- euro voor een portret ong. 30/40 of 50/70cm; 500,- euro voor een grootte vanaf 70/100 cm of groter met meerdere personen (exclusief materiaal en ontwerp-kosten)


Farida Nabibaks